Ανθοί με Ρύζι ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Στην Κρήτη, οι ανθοί, γνωστοί ως κολοκυθοανθοί ή ανθοί του κολοκυθολούλουδου, αποτελούν ένα εξαιρετικό καλούπι για την προετοιμασία φαγητών που εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους. Η λέξη “ανθός” είναι αρσενικού γένους και διαφέρει από το “άνθος” που αναφέρεται στα φυτά.

Οι καλύτεροι ανθοί για χρήση στη μαγειρική είναι οι αρσενικοί, που καταλήγουν σε μίσχο, και όχι οι θηλυκοί, που θα μετατραπούν σε κολοκύθια. Προτιμάται η συλλογή των ανθών το πρωί, καθώς αργότερα κλείνουν και γίνεται δύσκολο να τους γεμίσουμε. Για να διατηρηθούν φρέσκοι και εύκολοι στη χρήση, οι ανθοί φυλάγονται ο ένας μέσα στον άλλον.

Συστατικά

Ανθός κολοκυθιού 40%, γέμιση 60%: ρύζι, κρεμμύδι, τοματάκι, τοματοπολτός, ελαιόλαδο, μαϊντανός, δυόσμος, αλάτι, φοινικόλιπος

 

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”679″ kcal=”162″ protein=”3,1″ fat=”5,7″ saturated=”1,2″ carbs=”24″ sugars=”2,3″ fiber=”0″ salt=”0,73″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 250γρ και 700γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρούνται στους -18°C.

Μετά την απόψυξη απαγορεύεται η επανακατάψυξη.