Μαραθόπιτα ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Οι μαραθόπιτες αποτελούν μια παραδοσιακή κρητική συνταγή, που αγαπάται σε όλη την Κρήτη, αν και θεωρούνται κυρίως χανιώτικες. Τοπικές παραλλαγές υπάρχουν σε κάθε περιοχή, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το μάραθο, ένα από τα πιο δημοφιλή κρητικά χορταρικά.

Στην Κρήτη, το μάραθο χρησιμοποιείται όχι μόνο ως μυριστικό αλλά και ως κύριο συστατικό σε πολλές συνταγές, όπως οι μαραθόπιτες. Οι πίτες αυτές είναι νηστίσιμες, καθιστώντας τις μια ιδανική επιλογή για το σαρακοστιανό τραπέζι. Αυτές οι πίτες αποτελούν έναν πλούσιο συνδυασμό γεύσεων και θρεπτικών συστατικών, τονίζοντας την πλούσια κουζίνα της Κρήτης και την αγάπη των κατοίκων της για τα χορταρικά και τα μυρωδικά.

Συστατικά

Ζυμάρι: Αλεύρι σίτου 70%, ηλιέλαιο, παρθένο ελαιόλαδο, νερό, αλάτι.

Γέμιση: Σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, μάραθο, παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πουρές πατάτας.

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1023,7″ kcal=”244,6″ protein=”6,0″ fat=”7,8″ saturated=”1,08″ carbs=”37,6″ sugars=”0,7″ fiber=”2,5″ salt=”1,02″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 4 τεμαχίων.

Καθαρό Βάρος: 640γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται σε κατάψυξη στους -18°C μέχρι την ημερομηνία λήξης. Μη καταψύχετε αποψυγμένο προϊόν.