Καλτσούνια Τετράγωνα Μυζηθρένια ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Η λέξη «καλιτσούνι» συνδέεται με το ιταλικό «καλτσόνε», αφού και τα δύο παρασκευάσματα βασίζονται στην ίδια κεντρική ιδέα: τυρί και ζύμη. Τα καλιτσούνια περιέχουν ανθότυρο και γαλομυζήθρα (ή αλλιώς πηκτόγαλο) από την Κρήτη, και συχνά σερβίρονται ως γιορτινά κεράσματα.

Στην Κρήτη, τα καλιτσούνια παραδοσιακά προετοιμάζονται για την ημέρα της Λαμπρής, δηλαδή το Πάσχα. Το γευστικό αυτό κέρασμα αντικατοπτρίζει την πλούσια παράδοση της κρητικής κουζίνας και προσφέρει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στους εορταστικούς πίνακες.

Συστατικά

Ζυμάρι, πηκτόγαλο, ανθότυρο.

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 500γρ. και των 5 κιλών.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στους -18°C.