Ντολμαδάκια με Ρύζι ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Τα ντολμαδάκια αποτελούν σταθερό αστέρι στον κατάλογο της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας μια από τις πιο κλασικές γεύσεις. Είναι ένας μεζές που μπορεί να συνοδεύσει με μαεστρία κάθε φαγητό σε ένα τραπέζι, αναδεικνύοντας τα πιάτα με την ιδιαίτερη γεύση του. Αλλά δεν παύουν να είναι επαρκή ως κυρίως πιάτο, συνδυάζοντας τη γευστική ικανοποίηση με την υγιεινή διατροφή.

Επίσης είναι ένα νηστίσιμο πιάτο, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για το σαρακοστιανό τραπέζι. Παρά την αγαπημένη θέση που κατέχουν στην ελληνική κουζίνα, η καταγωγή τους είναι από τη Μικρά Ασία, εξηγώντας την ονομασία “γιαλαντζί”. Έτσι, αυτό το παραδοσιακό πιάτο συνδέει την Ελλάδα με την Μικρά Ασία μέσα από τη γαστρονομία.

 

Συστατικά

Αμπελόφυλλα 40%, γέμιση 60%: ρύζι, κρεμμύδι, τοματάκι, τοματοπολτός, ελαιόλαδο, μαΐντανός, δυόσμος, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ζωμός λαχανικών

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”0″ kcal=”145″ protein=”3,2″ fat=”3,6″ saturated=”0,66″ carbs=”24,1″ sugars=”1,6″ fiber=”2,3″ salt=”1,8″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 250γρ και 700γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρούνται στους -18°C.

Μετά την απόψυξη απαγορεύεται η επανακατάψυξη.