Περιγραφή
Ένα ιδανικό κρασί για κόκκινο κρέας, κόκκινες σάλτσες, και φαγητά με πλούσια μπαχαρικά είναι συνήθως ένα ερυθρό κρασί με υψηλό περιεχόμενο σε τανίνες. Οι τανίνες αλληλεπιδρούν με τις πρωτεΐνες του κρέατος, κάνοντας το κρέας να φαίνεται πιο ελαφρύ και το κρασί πιο βελούδινο.
Ένα κρασί που συνδυάζει την ποικιλία Αγιωργίτικο και Merlot από τους αμπελώνες της Νεμέας μπορεί να προσφέρει φρουτώδη αρώματα και απαλή γεύση, ενώ παράλληλα απογειώνει τη γεύση των πιάτων που συνοδεύει. Το κρασί αυτό θα ήταν ιδανικό για να συνοδεύσει τέτοιου είδους φαγητά και θα πρέπει να σερβίρεται σε μια θερμοκρασία μεταξύ 12-16°C, ώστε να απολαύσετε καλύτερα τα αρώματα και τις γεύσεις που προσφέρει.