Ριγάνη Μάτσο & Τριμμένη

Περιγραφή

Η ρίγανη, ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα της ελληνικής κουζίνας, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές της ιδιότητες. Ονομαζόταν “ορίγανος” στην αρχαία Ελλάδα, προερχόμενο από τις λέξεις “όρος” (βουνό) και “γάνος” (χαρά/λαμπρότητα).

Η ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καρβακρόλη, την κύρια δραστική της ουσία, και της μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C που περιέχει. Παρόλο που χρησιμοποιείται κυρίως ως καρύκευμα στη μεσογειακή κουζίνα, μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως αφέψημα με αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές ιδιότητες και αντιοξειδωτικά οφέλη.

Βάρος

Διατίθεται μάτσο σε συσκευασία των 40γρ. & τριμμένη σε συσκευασία 500γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.