Χοιρινό Απάκι Καπνιστό Κρήτης ‘Μανούσος’

Χοιρινό Απάκι Καπνιστό Κρήτης Ηρακλείου (Μανούσος)

Περιγραφή

Το γνήσιο κρητικό απάκι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό της Κρήτης που προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία. Παρασκευάζεται από άπαχο χοιρινό κρέας, το οποίο μαρινάρεται με μυρωδικά και βότανα που συλλέγονται από τα κρητικά βουνά, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι, προσθέτοντας μια μοναδική γεύση και άρωμα.

Έπειτα από τη μαρινάδα, το κρέας καπνίζεται με ξύλα δρυός και αρωματικά φυτά, που ενισχύουν το άρωμα και τη γεύση του αλλαντικού. Το παραδοσιακό απάκι ”Μανούσος” είναι επίσης ιδανικό για άτομα με διατροφικές ανάγκες, καθώς δεν περιέχει γλουτένη. Μπορεί να απολαυστεί σκέτο, ως ορεκτικό, ή να συμπληρώσει ποικίλα πιάτα, προσφέροντας μια αυθεντική και υγιεινή επιλογή στη μεσογειακή κουζίνα.

Συστατικά

Χοιρινό κρέας 90%, νερό, αλάτι, δεξτρόζη, κύμινο, πάπρικα, άρτυμα καπνιστών τροφίμων

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”659″ kcal=”158″ protein=”20″ fat=”8,0″ saturated=”2,6″ carbs=”0,5″ sugars=”0,5″ fiber=”0″ salt=”2,2″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 300γρ. περίπου.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 0-4°C. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας συντηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.