Περιγραφή
Το χοιρινό καπνιστό σύγκλινο στο λίπος αποτελεί μια παραδοσιακή κρητική σπεσιαλιτέ, η οποία προέρχεται από κομμάτια χοιρινού κρέατος. Το κρέας αλατίζεται και καρυκεύεται με μπαχαρικά και βότανα που προσδίδουν μοναδική γεύση και άρωμα. Έπειτα, τα κομμάτια κρέατος καπνίζονται για να αποκτήσουν τη χαρακτηριστική τους γεύση.
Η ιδιαιτερότητα του χοιρινού καπνιστού σύγκλινου είναι ότι αποθηκεύεται μαζί με το λίπος τους, γνωστό ως γλίνα. Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης του κρέατος, προσφέροντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα, το οποίο μπορεί να απολαμβάνεται σε πολλές κρητικές συνταγές.